CAMERATA LAIBACH 2.jpg

Camerata Laibach

Komorni godalni orkester

Komorni godalni orkester ni mlad samo po ustanovitvi, temveč tudi po mladosti svojih članov. Orkester sestavljajo dijaki in študentje glasbe, pod umetniškim vodstvom prof. Aleksandre Čano Muharemović. Svoj prvi koncert so imeli 27. januarja 2018 na Magistratu Mestne občine Ljubljana, kjer je bil orkester tudi uradno ustanovljen. Orkester deluje pod okriljem Društva Akademskih Glasbenikov. Maja 2019 so se udeležili mednarodnega tekmovanja ”Akordeon Art“ v Sarajevu. Z nastopom so navdušili komisijo, osvojili prvo nagrado v svoji kategoriji in z 98 točkami tudi lavreat tekmovanja, sledile so visoke uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih kot so “Rudolf Barshai“ v Sankt Petersburgu - prva nagrada, “Rocky Mountain Music competition“ - druga nagrada, “Astana
Stars“ v Nur-Sultanu (Kazahstan) - grand prix, Mednarodno tekmovanje “Idrijska čipka“ - prav tako grand prix oz. lavreati tekmovanja. Na povabilo festivala “Nei Suoni Dei Luoghi“ iz Italije so imeli celovečernji koncert v gledališču “Teatro Verdi“ v Gorici, imeli so tudi samostojne celovečernje koncerte v Ljubljani, Trstu, Ilirski Bistrici, Radovljici ...

Repertoar orkestra je zelo raznovrsten, iz različnih glasbenih obdobij, od baroka, klasike, romantike, do del sodobnih skla- dateljev. Mladi glasbeniki zelo podpirajo in izvajajo dela mladih slovenskih skladateljev. V svojem repertoarju imajo dela A. Corellija, J. S. Bacha, A. Vivaldija, L. Boccherinija, W. A. Mozarta, J. Offenbacha, J. Suka, B. Brittena, G. Holsta, E. Griega, J. Sibeliusa, G. Puccinija, P. Sarasateja, P. Casalsa, A. Glazunova, P. I. Čajkovskega, T. Kosovinca, T. Slakana

logo camerata_edited.jpg

More About Us

Everything You Need to Know

Pursuing an artistic career can be an exhausting, emotional journey. Whether your goal is to learn new skills, launch an independent business or work within the industry, Društvo Akademskih Glasbenikov is the perfect place to build the foundation. And as a student here, you will have access to our amazing, supportive network throughout your time studying, while searching for a job and as an alumni.

We’re dedicated to teaching the skills and providing the hands-on experience necessary for successful futures, both personally and professionally. Take a look through our site to learn more.